“Kelebekler Hep Uçsun Diye”
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Engelli Destek Programı

“Kelebekler Hep Uçsun Diye” Projesinde Görev Yapan Öğrenci Ve Öğretim Elemanlarımıza Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

16/06/2016 14:38:01 - 16/06/2016 14:38:01 - 83843 Okunma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Kırklareli Valiliği koordinasyonunda Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından yürütülen “Kelebekler Hep Uçsun Diye” projesinde gönüllü olarak çalışan öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür belgelerinin takdim edildiği bir iftar yemeği düzenlendi.

Royal Bilgiç Otel’de 15 Haziran 2016 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve eşi Sabahat Aykaç, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent Şengörür, Genel Sekreterimiz Ergün Erbay, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil Aközcan, projede gönüllü olarak görev yapmakta olan Sağlık Yüksekokulu öğrenci ve öğretim elemanları katılım gösterdi.

Etkinlikte konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil Aközcan; Engellilik” konusunda farkındalık oluşturmayı, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade ederek Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek projede bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Engelli Destek Programı’nın (EDES) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kaynak aktardığı bir program olduğuna değinen Vali Yardımcısı Günay Öztürk, engelli bireylerin kabiliyetlerinin eğitimle daha üst noktalara çıkarılabileceğini belirterek projede gönüllü olarak görev alan Sağlık Yüksekokulu akademisyen ve öğrencilerine teşekkür etti.

“Ramazan ayı; hoşgörü, muhabbet, şefkât ve merhamet ayıdır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise, şöyle konuştu: “Bereketin eksik olmadığı, birliğin, dayanışmanın, hoşgörünün arttığı bir Ramazan’ı daha birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Üniversitemiz, 2015 ve 2016 yıllarında sosyal projelerde büyük mesafeler katetti. Bu projeleri başarıyla tamamlamış olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek, onlara destek verebilmek büyük bir mutluluktur, sevinçtir. Kelebekler Hep Uçsun Diye” projemizde Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanları engelli bireylerimize yardımcı oldular, onlara destek verdiler. Hayatın özü, diğer insanları sevmektir, paylaşmaktır, destekte bulunmaktır.” Rektörümüz Aykaç, konuşmasının sonunda Kırklareli Valiliğine ve projede görev alan öğrenci ve öğretim elemanlarımıza teşekkür etti. 

EDES

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.