“Kelebekler Hep Uçsun Diye”
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Engelli Destek Programı

“Kelebekler Hep Uçsun Diye” Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

03/02/2016 13:59:24 - 03/02/2016 13:59:24 - 77815 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında hazırlanan ve desteklenmeye değer bulunan “Kelebekler Hep Uçsun Diye” projesi işbirliği protokolü Kırklareli Valiliği ve Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu arasında imzalandı.

Kırklareli Valiliği toplantı salonunda düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil Aközcan, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. İlknur Metin Akten, Öğretim Görevlisi Arzu Akar Gençer ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlilerinden Yeliz Mercan ve Hülya Arıkan katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Esengül Civelek, projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Civelek; “Engelli bireylerin biyo-psiko-sosyal ve spor yoluyla rehabilitasyonunu sağlayarak, Duygusal ve başarı anlamında engelli ve engelsiz bireyler arasındaki farkı en aza indiren bir bakış açısına kavuşturmak önemlidir. Bu amaçla bu tür projelerin devamı için gerekli desteği sağlamaya hazırız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise, engelli bireylere yardım etmenin önemini belirterek, şöyle konuştu: “İnsanlara, İlimize, Bölgemize, ve Ülkemize hizmet etmekten dolayı son derece mutluyuz. Sağlık Yüksekokulumuz tarafından hazırlanan ‘Kelebekler Hep Uçsun Diye’ projemiz ile engelli öğrencilere, engelli ailelerine ve evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan engelli bireylere ulaşacağız. Bu bireylerin biyo-psiko-sosyal rehabilitasyonu sağlamada yardımcı olacağız. Evden çıkamayan veya yatağa bağımlı engellilerin sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştıracağız. Engellilerin bedensel ve ruhsal sağlığını yükselterek rehabilitasyon kapsamında verilecek eğitimlerle özgüvenlerinin artmasına katkıda bulunacağız. Ayrıca toplumda farkındalık oluşturup toplum duyarlılığını artırarak, engelli ve ailelerinin toplumla bütünleşmelerini ve sosyalleşmelerini sağlayacağız. Bu işbirliği protokolünün çok faydalı olacağına inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyor, bundan sonra da değişik alanlarda işbirliklerimizin devam etmesini temenni ediyorum.”

 

imza

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.